سئوالات متداول

1- چرا گیاهخواری برای کم کردن وزن درست نیست؟

 علم تغذیه تاکید زیادی بر مصرف سبزی ومیوه های تازه و پر فیبر دارد.  اما سبزی ها تنها یکی ازشش گروه بی جانشین غذایی هستند که در جیره غذایی روزانه می بایست قرار داده شوند. در رژیم غذایی گیاهخواری، دریافت کافی از ریز مغذی هایی مانند آهن، روی، سلنیوم و برخی از ویتامین ها صورت نمی گیرد و شخص در معرض ابتلا به بیماری های جدی خواهد گرفت.

2- چرا رژیم کتوژنیک برای کاهش وزن در افراد بدون وضعیت خاص بیماری توصیه نمی شود؟

رژیم کتوژنیک ابتدا برای درمان بیماری صرع مقاوم به درمان دارویی ابداع شد. بعد ها از آن برای کاهش وزن توسط افراد غیر مبتلا به بیماری صرع هم استفاده شده است. باید دانست که این رژیم به دلیل محدودیت شدید در دریافت کربوهیدرات ها ( نان، برنج، سیب زمینی، ماکارونی، لبنیات، حبوبات، میوه و سبزیجات ) باعث کمبود های شدید تغذیه ای در فرد گردیده و به هیچ عنوان و به مدت طولانی به افراد عادی توصیه نمی گردد. بازگشت وزن بعد از این رژیم بسیار سریع خواهد بود و کاهش سرعت سوخت و ساز و چاق شدن سریع بعد از رژیم نیز،  از عوارض جدی این رژیم خواهد بود.

3- چرا در یک برنامه موفق کاهش وزن، ورزش و فعالیت روزانه ضروری است؟

یکی از مهمترین اهداف رژیم های کاهش وزن، جلوگیری از شکستن عضلات جهت تامین انرژی مورد نیاز بدن، در طول برنامه کاهش وزن است.تنظیم درست کالری و پروتئین روزانه توسط رژیم شناس و انجام ورزش های هوازی نقش بسیار با اهمیتی در حفظ عضلات فرد خواهد داشت، این امر با افزایش سوخت و ساز، مانع بازگشت سریع وزن پس از اتمام دوره رژیم می شود.

4- رژیم های کاهش وزن بدون ورزش چه تبعاتی خواهند داشت؟

– اگر فرد رژیم گیرنده ورزش نکند کالری دریافتی باید کاهش بیشتری داده شود یعنی فرد مجبور به دریافت غذای کمتر خواهد بود، طبعا گرسنگی بیشتری خواهد داشت.
– در فرایند رژیم بدون ورزش اتلاف و ضعف عضلات پیش خواهد آمد که منجر به شل شدن عضلات و بد فرم شدن بدن و کاهش سوخت و ساز و مقاومت در برابر رژیم و عدم کاهش وزن موثر خواهد شد.
– متاسفانه لاغر شدن صورت که یکی از عوارض ناخوشایند در رژیم می باشد، بیشتر و شدیدتر خواهد بود.

5- مصرف آب در رژیم کاهش وزن چقدر می باشد؟

مصرف آب در حالت عادی و در رژیم کاهش وزن تابع قواعد است. یک میلی لیتر به ازای هر کیلو کالری دریافتی باید آب دریافت گردد.
توصیه می شود که حداقل نیمی از این مقدار از آب خالص باشد.
بقیه از طریق نوشیدنی هایی نظیر شیر، دوغ، آب میوه طبیعی، دمنوش ها، چای و غذاهای آبکی تامین شود.
در افراد مبتلا به سنگ های کلیه دو تا سه لیتر در روز توصیه به دریافت آب می گردد.
بنابراین میزان دریافت روزانه آب نیز، باید توسط رژیم شناس محاسبه شده و به اطلاع فرد رژیم گیرنده برسد.

6- چرا کسانی که مکررا رژیم های کاهش وزن گرفته اند، موفقیت کمتری در کاهش و کنترل وزن دارند؟

– هر بار که فردی رژیم کاهش وزن می گیرد، رژیم باید و حتما توسط یک رژیم شناس با توجه به سن، وزن، فعالیت، جنسیت و … برای فرد رژیم گیرنده تنظیم گردد.
– رژیم های خودسرانه که بدون دانش کافی از عِلم تغذیه، توسط افراد انجام می شود اغلب عوارض بیشتر و منفعت کمتری را نصیب افراد خواهند کرد.
– هنگامی که انرژی دریافتی فرد خیلی کمتر از حد تعیین شده برای فرد باشد، بدن با کاهش میزان سوخت و ساز، از سوختن چربی ها و کاهش وزن مناسب جلوگیری می کند، پس هرچه کمتر غذا بخوریم زودتر لاغر نخواهیم شد!

فهرست